Unga Entreprenörer

Walid Abdulkadir

Walid Abdulkadir

walid@lvlbemanning.se
073-516-75 52
08-402 29 29

lvlbemanning.se

Hej Walid, berättade lite kort om dig själv.

Jag kommer ihåg mitt första jobb som säljare som det vore igår. Jag började som ung arbeta som telefonförsäljare där jag jobbade för ett stort företag och sålde tv-kanaler. Jag jobbade som säljare i flera år innan jag sökte mig vidare till att jobba inom vård och omsorg branschen. Min bakgrund bygger på alla mina kunskaper och kompetenser jag har fått med mig från att jobba inom servicebranschen, industribranschen och vård- och omsorgbranschen. Jag har även erfarenhet av att jobba som ekonomi och kvalitetschef för ett vårdföretag där jag haft varierande arbetsuppgifter. Allt ifrån lönehantering, upphandling till personalansvar. Idag är jag färdigutbildad civilingenjör inom industriell ekonomi och bedriver bemannings- och rekryteringsföretaget LvL Bemanning. Entreprenören jag är bygger på min bagage och alla kunskaper jag fått med mig under min resa som anställd, student och som egen företagare. För att stärka mig själv har jag även gått coaching och ledarskapsutbildning och även MI.

Hur kom det sig att du starta företag från första början?

Jag har alltid haft som mål att jobba för mig själv. Jag har haft som livsmål att avsluta min karriär i ett företag som jag byggt upp själv. Eftersom jag alltid velat jobba som konsult och hyra ut mig själv till olika företag var bemanning- och rekryteringsföretag ett självklar val för mig.

Vad är din affärsidé?

Att fungera som en brygga mellan studier och arbetslivet. Vårt mål är att bidra till samhället genom att minska den höga arbetslösheten. Men även satsa på arbetssökande och se till att de verkligen hamnar hos rätt arbetsgivare. Därför är vi med våra kandidater längst vägen.

Vad är dina kort- och långsiktiga mål för företaget?

Kortsiktiga mål med företaget är att etablera rusta och matcha i Södermanland med hjälp av samarbetet som vi har med arbetsförmedlingen och Sveajobb. Etablera större marknadsandelar i större kommuner såsom Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping.

Långsikta mål med företaget är att etablera en internationell marknad och arbeta med bemanning och rekrytering i granländer först och främst. Men sedan även etablera oss i England, USA, förenade arabemiraten.

Vad är dina personliga mål och drömmar bortsett från företaget?

Min dröm som barn var att arbeta med fastigheter och fastighetsbranschen. Jag har stor intresse av branschen och därför vill jag förverkliga min dröm och i framtiden komma in i fastighetsbranschen.

Vad är din största lärdom?

Det finns otroligt många lärdomar jag fått som företagare. Den viktigaste lärdomen jag fått är att våga. Våga tro och jaga det du vill åstadkomma. De största lärdomarna är att alltid ha en mentor oavsett om man är företagare eller anställd, samt att ha ett starkt nätverk och vårda nätverket.

Tillbaka till toppen